Verlatingsangst Coaching traject

Als een hond problemen heeft met alleen zijn wordt er vaak op internet gekeken voor tips. Wat je daar leest is dat je het alleen blijven van je hond langzaamaan moet opbouwen. Hoewel dit klopt komt er in de praktijk vaak meer bij kijken en zijn mensen met dit advies alleen niet geholpen.

Hoewel verlatingsangst onder de gedragsproblemen best lastig te verhelpen is en het traject intensief is moet je je bedenken hoe lang je nog plezier zal hebben van je investering er vanuit gaande dat je hond misschien wel 15 jaar oud zal worden. Bedenk hoe fijn het zal zijn als je voortaan met een gerust hart even boodschappen kunt gaan doen wetende dat jouw hond gewoon relaxt thuis ligt te slapen.

Heb je alles al geprobeerd en ben je echt op zoek naar een oplossing? Overweeg dan mijn coachingstraject verlatingsangst. Tijdens een consult kijken we hoe de angst zich manifesteert bij jouw hond. Daarna krijg je van mij trainingssessies aangeboden waarmee je je hond dagelijks gaat aanleren alleen te blijven op het niveau waarbij hij geen stresssignalen laat zien (under threshold). Het uitgangspunt van de training is dat het leertempo wordt bepaald door de individuele hond. Om de lichaamstaal goed waar te kunnen nemen is het van belang dat er één of meerdere camera’s in huis aanwezig zijn.

Hoe ziet het traject eruit?

  • Consult
  • 5-daagse trainingssessies voor de duur van 4 weken
  • Aan het eind van iedere week hebben we contact om te evalueren

Wat verwacht ik van jou?

  • De bereidheid om 4 à 5 dagen per week te trainen
  • Dat je zorgt voor één of meerdere camera’s in huis
  • Dat je de opnames doorstuurt en aantekeningen maakt van de trainingssessies
  • De toezegging dat je je hond gedurende de training niet alleen laat op de trainingssessies na.
  • Dat je er 100% voor wilt gaan!

Heb jij hier interesse in? Vul dan het contactformulier in en je hoort snel van mij.


Op alle door mij geleverde diensten gelden de algemene voorwaarden en het privacybeleid.