Adoptiehond coaching traject

Het aantal mensen dat een hond uit het asiel of het buitenland adopteert neemt al langere tijd toe. Dat deze honden een kans krijgen is geweldig maar zij hebben natuurlijk allemaal een verleden (het zogenaamde ‘rugzakje’ waar we vaak over spreken) dat zich kan uiten in gedragsproblemen zoals angst, verlatingsangst en agressie.

Vooral onder de honden die uit het buitenland worden gehaald zie je vaak extreem angstgedrag. Regelmatig lees je over honden die nog maar een dag in Nederland zijn en al op de vlucht zijn geslagen. Hoewel de meeste stichtingen hun best doen blijkt de voorbereiding vaak toch niet voldoende te zijn. Daarom bied ik een coachingstraject aan waarbij ik het liefst nog voor de hond wordt opgehaald langskom om de thuissituatie te bekijken.

De eerste keer thuis zal volledig in het teken staan van veiligheid bieden onderweg in huis en buiten.
De periode daarna zal de fase van rust zijn en het moment waarop jij het vertrouwen van je hond moet zien te winnen. Ook zal hij kennismaken met andere gezinsleden of een eventuele andere hond in huis.

Deze fase zal opgevolgd worden door het moment waarop de hond voor het eerst mee naar buiten gaat. Daar komt hij in aanraking met diverse prikkels zoals andere honden, mensen en voorbijrazend verkeer. Allemaal momenten waarop gedragsproblemen aan het licht kunnen komen en als dat zo is dan sta ik voor je klaar. Hoe het traject eruit komt te zien is helemaal afhankelijk van de behoefte van de individuele hond. Het traject bestaat uit 5 privélessen van 50 minuten.

Heb jij hier interesse in? Vul dan het contactformulier in en je hoort snel van mij.


Op alle door mij geleverde diensten gelden de algemene voorwaarden en het privacybeleid.